На Миколаївщині сталася НП, там ледь не втонула 13-річна дівчинка. На щастя неповнолітній на допомогу прийшов місцевий житель.
Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.
Так, стало відомо, що у суботу, 24 липня на Миколаївщині чоловік врятував життя 13-річній дівчині, яка тонула у каналі на Снігурівщині. Рятівником неповнолітньої виявився Віктор Радченко - оглядач каналів Управління каналів річки Інгулець.

Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України

"Я був у приміщенні сторожки. Чую, кричить хлопчик: "Дядя Вітя, Катя тоне!". Стрибнув у воду, там дітям із головою, а я дістаю дно кінчиками пальців ніг. Вхопив Катю та намагаюся вийти на берег. Місцями мені було з головою, ще й Катя підтоплювала, тому доводилося підстрибувати, щоб не захлинутись. Так і робив крок за кроком, аж до самого берега. Рухався, тримаючи її перед собою за ногу і плече, приблизно метрів із 70. Це так виснажило, та й наковтався води", - розповів чоловік.

Коли чоловік з потерпілою дівчинкою дістався берега, вона вже була знесилена та відкашлювала воду. Згодом дівчинка почала приходити до тями.

Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України

Як з'ясувалось, діти купались у каналі вчотирьох – двоє дівчат та двоє хлопців. Стрибали бомбочками, аж раптом Катю почало тягнути течією і не вдавалось проти цього нічого вдіяти. Всі хотіли допомогти, кидали рушник, щоб витягти дівчину, але той намочився, став важким і потонув.
Після марних спроб врятувати свою подругу, діти покликали на допомогу Віктора Володимировича. Після пережитого 13-річна Катя зізналася, що дуже перелякалась і наковталась води. Дівчинка щиро вдячна своєму рятівникові.