У середу, 28 липня, в Україні очікується спекотна погода, до +34 градусів, проте у більшості регіонів обіцяють грозові дощі, а саме: у Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській та Житомирській областях.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +28 до +32 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +16 до +20 градусів.

У центральних областях температура вдень від +29 до +32 градусів, вночі – від +16 до +19 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +29 до +32 градусів, а вночі – до +17.

У східних регіонах – вдень від +30 до +32, вночі – від +15 до +18. На півдні температура повітря - від +30 до +34 градусів вдень, нічна – від +17 до +22 градусів.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Погода на 28 липня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що відчутне зниження температури повітря прийде в Україну наступного тижня, на початку серпня.

"Північні циклони Elior і Dirk 28 липня на своїх атмосферних фронтах будуть носити відрами дощі з грозами на значну частину Європи", - написала Діденко.

У Києві вночі та вранці пройдуть короткочасні дощі з грозами. Вдень термометр покаже до +30 градусів. Вночі температура знизиться до +20 градусів.

Народний прогноз погоди на 28 липня в Україні

У цей день вшановується пам'ять мучеників Кирика та Іулітти. У народі цей день називали Кирики-мокродирики, тому що часто в цей день ллє дощ. Жінки в колишні часи святкували день "матінки равлики", шануючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановується пам'ять святого рівноапостольного великого князя Володимира Київського. У народі говорили: "На Володимира Червоне Сонечко сонце червоне світить". Тому, буде дощ або сонце, вгадати важко.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.иа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.иа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки : +40 градусів і бурі.