Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в середу, 28 липня. Північні циклони Elior і Dirk будуть поливати дощами і лякати грозами Європу. Чи зачепить Україну.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де щодня радує українців своїм прогнозом погоди. Сталося так і цього разу.

Атмосферний фронт, який зараз вирує в Європі, не добереться лише до Південної її частини, а ось Україна отримає свою порцію дощів.

У найближчу ніч і вранці середи, 28 липня будуть короткі грозові дощі, які пройдуть на Заході і півночі країни. Вже вдень температура знову стабілізується, а дощі покинуть нас. Але, на жаль, ненадовго.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

З другої половини дня і ввечері поллє знову на Заході і приєднаються до грозових опадів центральні області України.

Температура повітря залишиться незмінною - 28-33 градуси тепла. Під час дощів повітря буде ставати свіже.

Погода в Україні 28 липня, фото: Facebook
Погода в Україні 28 липня, фото: Facebook

У Києві ж вночі і вранці будуть дощі з грозами, але, вже вдень, все припиниться. Очікується спека, приблизно 30 градусів тепла.

Відчутне зниження температури повітря прийде в Україну наступного тижня, на початку серпня.

Погода в Україні 28 липня, фото: Facebook
Погода в Україні 28 липня, фото: Facebook

"Швиденько носіть сарахванчики, варіть варення, заморожуйте ягоди, провітрюйте килими з шубами і пуховиками, махніть на прибирання - ще встигнете" - радить Наталка Діденко.

Нагадаємо, раніше Спека відступає: у понеділок, 19 липня, в Україну прийдуть дощі і принесуть довгоочікувану прохолоду

Як повідомляє портал Знай.uа Погода на тиждень: змученим спекою українцям пообіцяли "загальнонаціональне" похолодання, дихати буде легше

Також Знай.uа писав, що Київ наздогнала шалена негода: людей і шезлонги на пляжах зносить поривами вітру