Днями Міністерство освіти та науки оприлюднило оновлені рекомендації оцінювання школярів початкових класів.

Наприклад, запропоновано, що замість письмової звичної оцінки, будуть використовувати усну – вербальну. Мовляв усною оцінкою також можна визначити, який рівень знань має учень.

Оцінювати учнів 1-4, тобто початкових, класів можна буде як усно, так і письмово, за допомогою позначок.

Також можна викорисовувати оцінювальне судження, проте тільки зазначивши рівневу оцінку. Ось позначки, які пропонує Мінінстерство:

П (початковий рівень);

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

С (середній рівень);

Д (достатній рівень);

В (високий рівень).

До речі, саме усну оцінку радять використовувати під час оцінювання в МОН. Вербальною оцінкою, нібито, легше оцінювати особисті надбання школярів 1-4-х класів.

У той же час, рівневу оцінку можна ставити тільки для результатів навчання учнів 3 – 4 класів.

Що ж таке оцінювальне судження – це оцінка, яке показує не тільки емоційне сприйняття результату роботи школяра, його прогресу, а й розкриває суть результату відповідно до очікувань.

Також у наказ МОН представили орієнтовну рамку оцінювання за рівнями та форми свідоцтва, у яких вказуватимуть досягнення для учнів початкових класів. У свідоцтвах подаватимуть характеристику результатів навчання школярів, які вони отримали під час навчального року.

Нагадаємо, Українським вчителям подарують 60 тисяч ноутбуків: у МОН розкрили деталі

Також Знай.uа писав Батькам пояснили, чи можна змушувати дітей мити підлогу і копати клумби у школі

Як раніше повідомляв Знай.uа Чи переводити дитину на індивідуальне навчання, і як це зробити: поради експерта