Переселенці з окупованих територій часто стикаються з проблемами, які стосуються не тільки засобів до існування та житловими умовами а й різними питаннями юридичного характеру. Наприклад, відновлення документів про вищу освіту. У Мін'юсті розповіли, як отримати дублікат документів про освіту.

Про це повідомили в пресслужбі відомства в соцмережі Фейсбук.

"Відновити такі документи іноді буває досить складно, оскільки навчальний заклад, де здобувалася освіта, і вся його документація може залишитися на непідконтрольній території або заклад вже було ліквідовано. Однак у національному законодавстві містяться норми, що регулюють питання відновлення або видачі дублікатів документів про освіту для внутрішньо переміщених осіб", - йдеться в повідомленні.

освіта в Україні, фото Pxhere
освіта в Україні, фото Pxhere

Важливо знати алгоритм дій для отримання дубліката документа Про вищу освіту.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Так, громадяни можуть звернутися з відповідною заявою до Міністерства освіти і науки України, у разі якщо вони:

  • виконали весь навчальний план;
  • пройшли державну атестацію у своєму вищому навчальному закладі, який розташований на окупованій території;
  • відмовилися отримувати документ про освіту, який не відповідає українському законодавству.

До заяви додається копія документа, що посвідчує особу, а також академічна довідка або залікова книжка (за наявності).

Освіта, штрафи - фото ПриватБанк
Освіта, штрафи - фото ПриватБанк

У разі якщо громадянин отримав у 2014 році документ про вищу освіту, зразок якого не відповідає національному законодавству, він також звертається до МОН з заявою, до якої додається: копія документа, що посвідчує особу, та копія отриманого документа про вищу освіту (зразок якого не відповідає законодавству), отриманий у вищому навчальному закладі, що знаходиться на окупованій території.

У разі подання вищезазначених заяв, МОН визначає вищий навчальний заклад, який забезпечить виготовлення та видачу документ про вищу освіту та додатки до нього.

У разі закінчення навчального закладу до 2014 року, дублікат документа про вищу освіту державного зразка та додаток до нього також можна отримати, подавши відповідну заяву МОН.

Нагадаємо, раніше Горе-Татусь заплатив 130 тис грн аліментів, щоб взяли на роботу: забув про дітей на 13 років

Як повідомляє портал «Знай.иа» Переважне право при продажу землі: у Мін'юсті розповіли про "лазівки" , які допоможуть орендарям

Також «Знай.иа " писав, що Автоматизований арешт: рахунки українців почали блокувати, що змінилося для боржників