Українців зацікавило питання, чи враховується час, проведений на обліку в Центрі зайнятості, до трудового стажу. Про це вони запитали у видання «Пенсійний кур’єр».

«Хочу запитати, чи враховується стаж, якщо стоїш на обліку в центрі зайнятості?», - запитує підписник видання.

У виданні йому відповіли, що це дійсно так, і період перебування на обліку в Центрі зайнятості дійсно буде зараховано до пенсійного стажу.

«Час перебування на обліку у центрі зайнятості у періоди, коли особа підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття та отримувала допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності), допомогу по частковому безробіттю, допомогу по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації, включається до страхового стажу», - повідомили в «Пенсійному кур’єр».

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Нагадаємо, раніше Від 2000 до 3854 Гривень: у Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 45% для окремих категорій

Як повідомляє портал «Знай.uа» Понад 400 тисяч українців отримають надбавку до пенсій: кому і наскільки пощастило

Також «Знай.uа " писав, що У Мінсоцполітики вирішили долю дітей з інвалідністю: отримають шанс на повноцінне життя