Зовсім скоро почнеться останній місяць літа - серпень, і сьогодні ми розповімо, що зміниться в країні вже з 1 числа. Що подорожчає, а що навпаки, стане дешевше.

Почнемо з цін на газ. Вартість кубометра досягла рекордного значення-понад 15 гривень за куб.через ситуацію, яка склалася, очікувати зниження цін на місячний тариф у серпні не варто.

Експерти кажуть, що судячи з прогнозів, ціни в платіжках залишаться такими ж, як і в липні.

Оплата за газ, кадр з відео
Оплата за газ, кадр з відео

Нагадаємо, що з 1 травня більшість українців були переведені на річний тариф на газ, і отримають цю послугу за фіксованою ціною. Решта ж продовжили платити як раніше, і кубометр газу знаходиться в діапазоні від 7,99 до 15,5 грн.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Електроенергія також може подорожчати вже з 1 серпня. На даний момент українці платять 1,68 гривень за кВ-год, але, Кабінет Міністрів України розробляє новий тариф.

Лічильник, фото: кадр з відео
Лічильник, фото: кадр з відео

Експерт вважає, що тариф повинен становити не менше 2,5 гривень, так як собівартість газу становить 90 копійок, і 1,68 грн йде на розподіл. Тому, в уряді запропонували розділити українців відразу на чотири категорії: споживають до 100 кВ-год; від 100 до 300 кВт-год; від 300 до 500 кВт-год; від 500 кВт-год і більше.

Електроенергія, фото: Знай.иа
Електроенергія, фото: Знай.иа

Ті, хто споживає найменше, швидше за все буде платити за тарифом нижче нинішніх 1,68 грн. Таких домогосподарств в країні близько 6 мільйонів, і всі разом вони використовують 4 мільярди кВт-ч.однак, тих хто використовує в місяць більше 100 ще більше - 9 мільйонів. І у них в місяць йде не менше 24 млрд кВт-год.

При цьому, дата 1 серпня-абсолютно умовна, оскільки поки що не була оприлюднена жодна постанова Кабінету Міністрів.

Також, поговоримо про тарифи на бензин. Мережі АЗС зобов'язали знизити ціни в терміновому порядку.

АЗС, кадр з відео
АЗС, кадр з відео

У Міністерстві економіки говорять про те, що до кінця місяця, максимальна ціна на бензин не повинна буде перевищувати 31,64 грн за літр, а на дизпаливо 29,25.

У порівнянні з серединою місяця середня ціна на бензин зросла на 0,23 грн/літр, на дизпаливо - на 0,35 грн/літр.

Нагадаємо, раніше У населення не буде фінансової можливості заплатити за опалення, - Завальнюк

Як повідомляє портал "Знай.иа" Від 2 до 3.7 гривень за кіловат: українці підрахували витрати за світло і знайшли" щадний " тариф по електроенергії

Також "Знай.иа" писав, що Тарифи на опалення в Києві зростуть до 30-40%: що таке "оплата авансом" і як вона діятиме