Вже з 1 січня 2022 року в Україні стартує державна програма "Рука допомоги".

Про це повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики в соцмережі Фейсбук.

"Багато хто хоче дізнатися більше про проект, тому що бачать в ньому шанс змінити своє життя на краще. Ми підготували ряд публікацій, в яких розповімо про те, як розвивають свій бізнес учасники пілотного проекту "Рука допомоги" , який реалізовувався Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку в рамках проекту " Модернізація системи соціальної підтримки населення України»",- йдеться в повідомленні.

Наприклад, на Львівщині участь у пілотному проекті взяли 109 учасників, серед них 91 - малозабезпечених. На розвиток бізнесу держава виділила 7 мільйонів гривень фінансової допомоги, з яких вже понад 6 мільйонів повернулися до держбюджету шляхом оплати податків.

"Я теж спочатку не вірила в те, що держава може допомогти окремо взятій людині почати бізнес. І довго вагалася, перш ніж подати документи для участі в проекті. Про нього я дізналася від свого інспектора в центрі зайнятості, де отримувала соціальні виплати, звільнившись з посади виховательки дитсадка. Мій чоловік Петро в той час підробляв виготовленням меблів на замовлення. Обговоривши з ним нечувано вигідну пропозицію, вирішили, що легалізуємо його підробіток і розширимо виробництво", - розповідає 34-річна Наталія Марковська з села Дем'янка-Лісова Жидачівського району Львівської області.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На сьогоднішній день меблі родини марковських замовляють не лише на Львівщині, а й на Івано-Франківщині. Навіть була одна сім'я з Одеси.

У списку пропозицій: шафи-купе, ліжка, столи, Меблі для віталень, зашиті дерев'яні сходи.

Нагадаємо, раніше Від 2000 до 3854 Гривень: у Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 45% для окремих категорій

Як повідомляє портал «Знай.иа» Понад 400 тисяч українців отримають надбавку до пенсій: кому і наскільки пощастило

Також «Знай.иа " писав, що У Мінсоцполітики вирішили долю дітей з інвалідністю: отримають шанс на повноцінне життя