Перша леді України Олена Зеленська розповіла про новий проект, який допоможе побудувати безбар'єрну країну. Вона надала звіт по першому етапу роботи.

Новий пост з'явився на сторінці першої-леді в соціальній мережі Instagram, де вона постійно розповідає своїй чималій аудиторії (1,7 млн) про результати виконаної роботи.

Мінрегіон представив "дослідження доступності міських просторів". Цей звіт, як каже Олена Зеленська-перший етап роботи в межах створення альбому безбар'єрних рішень.

За основу дослідження були взяті звичайний сценарій пересування по місту, в якому людина послідовно користується 4-ма умовними зонами: під'їзди в будинках, вулиці, громадські простори і громадські будівлі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Завдяки даному дослідженню стало відомо про те, з якими бар'єрами найчастіше стикаються маломобільні люди. Перша леді навела кілька прикладів.

Олена Зеленська, фото: Facebook
Олена Зеленська, фото: Facebook

"Наприклад, двері в громадських будівлях часто занадто важкі, щоб ними могли скористатися діти або люди похилого віку. Незрячим людям складно користуватися домофонами, тому кнопки з цифрами і їх розміщення завжди відрізняються. У "дослідженні доступності міських просторів" у кожної проблеми зазначено конкретну норму, яка описує її рішення" - сказано в повідомленні.

Олена Зеленська, фото: Facebook
Олена Зеленська, фото: Facebook

Вже сьогодні всі можуть дізнатися про основні проблеми з доступністю в містах, а також знайти відповіді, як можна вирішити ці недоліки.

Нагадаємо, Олена Зеленська знайшла вірних друзів України в Литві: "Зміцнимо наші зв'язки"

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський терміново збирає Раду через канабіс

Знай.ua писав, Володимир Зеленський прибув до Німеччини: з ким зустрінеться і що обговорить