Ціни на м'ясо в Україні можуть зрости найближчим часом через кілька факторів, таких як підвищення податків, здорожчання кормів і тарифів, включаючи електроенергію. Експерт Максим Гопко прогнозує, що свинина може подорожчати на 10-15%, тоді як курятина зросте незначно — на 5-8%. Щодо яловичини, то, на думку аналітика, її ціна підніметься не більше ніж на 8%.

Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua
Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua

Олег Пендзин, член Економічного дискусійного клубу, вважає, що різкого стрибка цін не варто очікувати. Він наголосив на тому, що війна в Україні призвела до зменшення населення та реальних доходів, що обмежує можливості для підвищення цін. Про це повідомляється на сайті ТСН.

Зокрема, реальні доходи населення у 2022 році скоротилися на 25%. Крім того, майже всі овочі в Україні також продовжують дорожчати через низку причин. Поганий урожай картоплі викликав ажіотаж, що призвів до підвищення цін.

Ціни на м'ясо, фото: Уніан
Ціни на м'ясо, фото: Уніан

Зростання попиту на ріпчасту цибулю в умовах обмежених продажів також вплинуло на її здорожчання. Холодна погода, в свою чергу, спричинила зниження пропозиції огірків, що призвело до стрімкого підвищення їх вартості.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують підвищення пенсій: більше нагадує подачку, ніж допомогу Україна стоїть на порозі відключень світла: часу на підготовку майже не лишилося Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури
Показати ще

Нагадаємо, м'ясо на столі стане розкішшю: Україну сколихне серйозне подорожчання

Раніше ми писали про те, що удар занадто сильний: які продукти подорожчають найбільше

Крім того, Знай.ua повідомляв, осінь "накриває" і м'ясо: свіжі цифри про зростання цін на курку, яловичину та свинину