Споживачам компенсують частину платіжки за централізоване водопостачання та водовідведення. Ця ініціатива спрямована на підтримку населення у зв'язку з перерахунком тарифу на ці послуги.

Компенсацію буде введено для мешканців міста Лозова у Харківській області. Про це у коментарі "Слобідському краю", розповів директор КП "Лозоваводосервіс" Олександр Марченко.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

З 1 листопада 2024 року для мешканців міста Лозова збільшаться тарифи на воду та каналізацію. Нова вартість послуг становитиме 99 гривень за кубометр, зокрема 48 гривень за водопостачання та 51 гривню за водовідведення.

"Коригування тарифу стало необхідним через значне зростання цін на електроенергію, покупну воду, паливо та витратні матеріали", - пояснив Олександр Марченко.

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Однак, розуміючи, в якому складному матеріальному становищі перебувають споживачі, було ухвалено рішення частково компенсувати різницю тарифу з місцевого бюджету. Зазначається, що на ці потреби планують виділити близько мільйона гривень.

Водночас для інших споживачів плату за воду та каналізацію буде встановлено на рівні 110 гривень за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні значно "поважчали" платіжки по комуналці: за що тепер платимо більше.

Також наш портал інформував, українцям пригрозили збільшеними рахунками: ігнорування підготовки до опалювального сезону дорого обійдеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники проведуть "рейди" по будинках боржників: за несплату доведеться відповідати.