У Полтавській області поліція щодня виявляє від 450 до 600 порушників комендантської години, яка триває з 00:00 до 04:00. Ця цифра вказує на серйозну проблему з дотриманням нічних обмежень, що змушує правоохоронців посилювати контроль.

Поліна Ларіна, представник поліції Полтавщини, зазначає, що з наближенням осінніх місяців та скороченням світлового дня кількість порушників може ще більше зрости. Через це обговорюється можливість збільшення тривалості комендантської години, щоб забезпечити ефективніший контроль за порядком на вулицях.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube
Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

Однак, незважаючи на суворі перевірки, правоохоронці стикаються з проблемою недостатнього законодавчого врегулювання. За словами Ларіної, порушники комендантської години не можуть бути притягнуті до повної відповідальності, оскільки це обмеження не повністю прописане в українському законодавстві. Поліція має право робити лише зауваження або доставляти порушників до відділків для перевірки документів.

Комендантська година була впроваджена у 2022 році після повномасштабного вторгнення росії на територію України. Спочатку її часові рамки змінювалися декілька разів, і в 2023 році було встановлено діючий інтервал з 00:00 до 04:00. Однак на фоні збільшення кількості порушників влада розглядає можливість збільшення її тривалості, щоб посилити контроль і забезпечити безпеку населення в умовах воєнного часу.

Популярні новини зараз
Польща пропонує скасувати допомогу біженцям: чоловіків – на фронт, жінок – піднімати економіку України Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять "Мені пощастило, що в мене є гроші": як ухилянтам вдається оминати масштаби мобілізації Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Нагадаємо, військовий запропонував впровадити "чергу на фронт": як має змінитися служба у ЗСУ

Раніше ми розповідали, що депутат закликав змінити підхід до мобілізації: що треба зробити

Також, таксі запрацюють у комендантську годину: що відомо