У найближчому майбутньому на українських поштових послугах може з’явитися новий штамп — підвищення тарифів. Укрпошта, національний оператор поштового зв'язку, анонсувала підвищення вартості відправки листів і листівок по Україні на 13%.

Це рішення вже пройшло етап обговорення та перебуває на розгляді Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку.

За словами НКЕК, підвищення стосується пересилання простих і рекомендованих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів, а також поштових карток. Ці зміни вплинуть на всіх відправників — як звичайних громадян, так і військовослужбовців.

Лист від Укрпошти. Фото з відкритих джерел
Лист від Укрпошти. Фото з відкритих джерел

Проєкт постанови передбачає нові Граничні ціни, які виглядають так:

Популярні новини зараз
Корчинський визнав, що мобілізаційний вік може опуститися до 14 років Готуйте щонайменше 10 000 грн: "Нафтогаз" запропонував українцям оновити лічильники Перші снігопади: українці попередили про погоду «Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго
Показати ще
  • Вартість пересилання простого внутрішнього листа масою до 50 грамів підніметься з 17 до 20,4 гривень з ПДВ.
  • Вартість поштових карток і листів для військовослужбовців строкової служби також збільшиться — з 10,2 до 12,2 гривень з ПДВ.
  • Найбільше зросте тариф на рекомендовані листи без оголошеної цінності — з 6 до 40,8 гривень.

Останнє підвищення цін на поштові послуги Укрпошта проводила ще у минулому році, тому нові тарифи стали очікуваним кроком на тлі загального зростання цін на інфраструктурні послуги.

Для військовослужбовців, які під час служби спілкуються з рідними через листи, підвищення також не залишиться непоміченим. Хоча їхні тарифи зростають менше, ніж для цивільних, з 10,2 до 12,2 гривень, це все одно додаткові витрати.

Наразі нові тарифи потребують офіційного затвердження НКЕК. Якщо це станеться, Укрпошта оголосить дату набуття чинності новими розцінками. Споживачам доведеться пристосовуватися до нових умов та, ймовірно, шукати альтернативи, зокрема у вигляді електронної пошти чи інших сервісів для пересилання інформації.

Нагадаємо, 200 чи навіть 300: українці не можуть забрати посилки в "Укрпошті"

Раніше ми розповідали, що Укрпошта повертає гроші за доставку: що готують користувачам

Також, оподаткування посилок з-за кордону: українців готують до великих змін