Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що ціни на основні продукти харчування в Україні на кінець вересня продовжують зростати.

Так, порівняння поточних середніх цін із середньомісячними цінами у серпні 2024 року показує помітне подорожчання низки товарів. Великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на вершкове масло, варену ковбасу та твердий сир.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Вершкове масло, скріншот: YouTube
Вершкове масло, скріншот: YouTube

Вартість вершкового масла

Вершкове масло "Яготинське" (73%, 200 г) трохи подорожчало на 62 копійки, з 82,53 грн. до 83,15 грн.

Популярні новини зараз
Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України Комунальні зміни жовтня 2024 року: якими будуть квитанції за газ, світло та воду Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

Ціни на масло вершкове, скріншот: Minfin
Ціни на масло вершкове, скріншот: Minfin

Вартість вареної ковбаси

Найбільше зростання цін спостерігається в категорії ковбасних виробів. Так, ковбаса "Алан Брауншвейгська" (1 кг) зросла в ціні на 13,09 грн., досягнувши 915,15 грн., а ковбаса "Глобине салямі" (460 г) подорожчала на 13,28 грн. і тепер коштує 127,09 грн.

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Вартість твердого сиру

Найбільше підвищення цін торкнулося твердих сирів. Сир "Ланки Гора" (45%, 1 кг) додав у ціні 35,61 грн., досягнувши позначки 511,47 грн. Його менша фасування (285 г) подорожчала на 9 грн. до 149 грн. Проте є й винятки: сир "Комо традиційний" (50%, 1 кг) показав незначне зниження вартості на 10,96 грн., опустившись до 408,93 грн.

Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin
Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin

Нагадаємо, за бутерброди заплатимо більше: як осіннє подорожчання м'яса та ковбаски вдарить по гаманцях українців.

Раніше повідомлялося, побалуватися солоденьким зможе кожен: на українців чекає шалений обвал цін на цукор.

Також, з жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці.