Якщо ваше житло зруйноване або пошкоджене, вам не потрібно платити за комунальні послуги, і борги за них не нараховуватимуться. Також жодних штрафів за такі борги не буде.

Про це розповіла юрист Благодійної організації "Фонд милосердя та здоров'я" та адвокат громадської приймальні УДСПЛ у Херсоні Наталія Юрченко.

Важливо тільки не забути повідомити комунальні служби про те, що сталося.

"До них потрібно звернутися з відповідною заявою, в якій повідомити, коли сталася ця подія та додати відповідні підтверджуючі документи, наприклад, витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань, у якому буде вказано дату та адресу зруйнованого майна", – каже Наталя.

Житловий комплекс / фото: скриншот Youtube
Житловий комплекс / фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Ще встигнемо позасмагати: погода знову здивує рекордною спекою Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки
Показати ще

Якщо ви не живете у своїй квартирі і були змушені виїхати, вам теж не доведеться платити за послуги, якщо немає лічильників. Тобто якщо, наприклад, лічильника на тепло немає, і ви не користуєтеся послугою, то платити не потрібно.

Для цього також потрібно подати заяву, вказати, з якого моменту ви поїхали, та додати докази: довідку ВПО, позначки у закордонному паспорті або документ про військову службу, якщо ви мобілізовані.

Подання таких заяв має повторюватися кожні шість місяців, щоб комунальні служби продовжували звільняти вас від сплати.

Нагадаємо, у українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосу

Раніше ми писали, які документи подавати для оформлення субсидії на зиму: ПФУ нагадав правила

Крім того, Знай.ua повідомляв, мамочкам заплатять до 30 тисяч гривень: як отримати гроші