Нещодавно сусідня Польща перекривала кордон з Україною через наше зерно. Нібито воно дешевше і імпортери вважають за краще закуповувати його.

Тоді ми бачили всі ці дикі кадри з тим, що поляки розсипали наше зерно з ваонів, затримували весь транспорт і навіть товари на військові потреби не могли прийти вчасно. Нещодавно поляки погрожували відновити страйки, але до діла поки що не дійшло.

Зрада поляків. Фото: скріншот Youtube
Зрада поляків. Фото: скріншот Youtube

А поки Польща думає, болгари виявились невдоволеними нашими яйцями. Влада Болгарії в особі міністра сільського господарства та продовольства Георгія Тахова планує звернутися до ЄС із проханням про заборону імпорту яєць з України. Нібито кількість продукції надмірна, і це призвело до проблем у місцевих виробників. Тому введення захисних механізмів критично необхідне, щоб уникнути демпінгування ринку. Це має відбутися на засіданні Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства 23 вересня.

Мотивуватимуть порушенням конкурентного середовища в країни, а також тим, що імпорт продукції здійснюється з країни поза ЄС.

Популярні новини зараз
"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку
Показати ще

"Коли імпорт певного виду продукції чи товару – овочів, м'яса, яєць – досягає певних лімітів, які ЄК окреслила заздалегідь, тоді ми можемо активувати механізм заборони їхнього імпорту. Зараз ми робимо це щодо яєць" , – сказав міністр.

Яйця, кадр з відео
Яйця, кадр з відео

Тахов підкреслив, що яйця вже включені до переліку товарів з підвищеним митом, і тому він вимагатиме від ЄС повної заборони на їхній імпорт.

Нагадаємо, що консерви з Європи можуть відправити вас до реанімації: українців попередили про небезпеку імпортних продуктів.

Раніше ми повідомляли, що обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах.