Українці, які не мають фінансової спроможності самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги, мають право на отримання житлової субсидії від держави.

Про це нагадують у Мінсоцполітики.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Усіх, хто її отримує, ретельно перевіряють і якщо субсидіант приховав якісь факти або надав невірні відомості, то в деяких випадках взагалі йому доведеться повернути гроші.

Одержувачам субсидій слід регулярно сплачувати за спожиті комунальні послуги, адже борги перекреслюють можливість отримання допомоги від держави.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини
Показати ще

Зокрема, за наявності заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг житлову субсидію не призначають.

Йдеться про прострочену заборгованість понад три місяці, яка перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз — 680 грн).

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Для призначення субсидії у разі наявності боргу слід укласти договір про його реструктуризацію з постачальником комунальної послуги та додати копію цього договору до заяви на субсидію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Крім того, за наявності боргу субсидія не призначається лише на комунальні послуги, за якими є цей борг. Тому у разі відмови у призначенні допомоги з оплати ЖКП, потрібно звернутися з новою заявою, де вказати перелік послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня.

Нагадаємо, що вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися з "теплими" субсидіями, інакше квартира замерзне.

Раніше ми повідомляли про тарифи на електроенергію: скільки українцям коштуватиме кожна кіловат-година.