Три категорії українців можуть у вересні подати заявку на оформлення нової грошової допомоги. Програма підтримки здійснюється Норвезькою радою у справах біженців (NRC). Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Норвезькі благодійники відкрили прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги для деяких категорій українців.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Хто може претендувати на виплати:

  • особи, які проживають у зоні бойових дій;
  • особи, які постраждали від недавніх обстрілів;
  • внутрішньо переміщені особи, які змушені залишити свої будинки.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст
Показати ще

Допомога виплачується тільки в тому випадку, якщо особа, яка подала заявку, знаходиться на території України.

"Важливим критерієм є те, що домогосподарство фізично знаходиться на території України. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC, ви все одно можете подати заявку на додаткову допомогу", - пояснюють в організації.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Як подати заявку?

Подати заявку претенденти можуть, заповнивши онлайн-форму. Зробити це можна до 17:00 18 вересня 2024 року.

При цьому наголошується, що подання заявки не гарантує призначення допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові виплати "Дитина війни": коли вони повинні приходити й куди звертатися, якщо їх немає.

Також наш портал інформував, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.