В Україні комунальні тарифи помітно зросли – протягом року ціни підскочили на 18,5%. Про це повідомив Держстат, і головною причиною стало значне подорожчання електроенергії, яка стала дорожчою на 63,6%! Тепер за кіловат-годину українцям доводиться платити 4,32 грн.

Крім електроенергії, подорожчали інші послуги:

  • Управління багатоквартирними будинками – на 9%
  • Прибирання сміття – на 5,4%
  • Утримання та ремонт житла – на 3,8%

Але є й хороші новини – ціни на воду, газ, опалення та гарячу воду поки що залишаються незмінними. Тариф на газ, наприклад, залишиться незмінним до квітня 2025 року.

Збереження квитанцій вже в минулому, globalcredit
Збереження квитанцій вже в минулому, globalcredit

Також Держстат підбив підсумки літа. Ціни на продукти та напої зросли на 0,9% у серпні. Особливо подорожчали яйця (+7,1%) та овочі (+5,2%). А ось фрукти, навпаки, подешевшали на 7,4%. Одяг та взуття також трохи скинули ціну – у середньому на 2,9%.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Транспортні витрати зросли на 0,6%, і це пов'язано зі зростанням цін на автомобілі (+1,2%) і паливом і проїздом, що трохи подорожчали.

Нагадаємо, ціла область опинилася на межі виживання: доходи людей впали до 2 000 гривень

Раніше ми писали про те, що ціни на продукти в Україні досягли рекордів: кілограм сметани коштує як вечеря у ресторані

Крім того, Знай.ua повідомляв, у трьох районах міста розпочнуться масові відключення води за борги: де і коли