Українцям доводиться витрачати більше грошей не лише на продукти, а й на деякі комунальні послуги, які не захищені мораторієм.

Наприклад, мешканцям Житомира слід готуватись до зростання тарифів на вивезення побутових відходів. Про це свідчить інформація на офіційному сайті міськради.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

На засіданні виконкому Житомирської міськради затвердили нові норми вивезення відходів у громаду. Водночас будуть скориговані і тарифи на послугу.

Начальник житлового господарства Андрій Гуменюк поінформував, що нові норми визначаються відповідно до постанови Кабміну від 8 серпня 2023 року №835 та мають переглядатися кожні п'ять років. Востаннє норми у Житомирі змінювалися ще у 2018 році.

Популярні новини зараз
Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

В результаті тарифи зміняться відповідним чином:

  • для багатоквартирних будинків річна норма на одного житла збільшується з 2,17 до 2,35 кубометра сміття – підвищення на 8,3%;
  • для приватних домогосподарств норма збільшується з 2,36 до 2,5 кубометрів сміття на рік – зростання становить 10%.

Варто зазначити, що послуги з вивезення побутових відходів систематично дорожчають і в інших населених пунктах, адже не поширюється мораторій, який забороняє підвищення тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше.

Також наш портал інформував, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.