З 1 жовтня українці платитимуть за кубометр "блакитного палива" від 7,7 до 9,99 гривні залежно від постачальника. При цьому для 98% українських сімей тариф становитиме 7,96 гривні за куб. Про це свідчать дані "ГазПравди".

У жовтні побутові споживачі платитимуть за газ за тією самою ціною, що й у вересні та попередні місяці. Жодних змін не передбачається, оскільки мораторій забороняє підвищувати тарифи до кінця воєнного стану, а "Нафтогаз" продовжив пільговий тариф до 30 квітня 2025 року.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Так, близько 98% українців, які є клієнтами "Нафтогазу", платитимуть за тарифом 7,96 гривні за кубометр. Побутові споживачі, які купують газ у інших постачальників, будуть віддавати за кубометр від 7,7 до 9,99 гривні.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Найдешевше газ коштуватиме клієнтам ТОВ "Еру Людям" (7,7 гривні за куб), а найдорожчий кубометр буде у клієнтів ТОВ "Рітейл сервіс" ТМ "СвітлоГаз" - 9,99 гривні.

Тарифи на газ. Фото: скріншот "ГазПравда".
Тарифи на газ. Фото: скріншот "ГазПравда".

Варто відзначити, що у жовтні плата за газ буде дещо нижчою для українців, які раніше обслуговувалися підприємством ТОВ "Полтавагаз Збут" у зв'язку з переходом до іншого постачальника - "Нафтогазу". Так, замість 7,99 гривні такі споживачі платитимуть 7,96 гривні за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці зможуть заощадити на платіжках за газ: "Нафтогаз" розповів про нововведення.

Також наш портал інформував, українців попередили про неминучість нових тарифів: коли подорожчає газ.

Крім того, ми писали, як уникнути помилок у платіжках: "Нафтогаз" просить споживачів передавати свідчення по-новому.