Житлово-комунальні послуги почали витягувати із гаманців українців ще більше грошей. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Статистичні дані показують, що за рік із серпня 2023 року до серпня 2024 року тарифи на комунальні послуги зросли в середньому на 18,5%.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Найбільш відчутно подорожчали платіжки за електроенергію – тариф підскочив на 63,6%. З 1 червня цього року один кіловат коштує українцям 4,32 гривні. Також зросли ціни на водопостачання, але лише у невеликих населених пунктах. У великих містах тарифи залишилися незмінними.

Крім електроенергії подорожчали інші послуги:

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Нові правила роздягнуть водіїв до нитки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • послуги з управління багатоквартирними будинками – на 9%;
  • вивіз побутових відходів – на 5,4%;
  • утримання та ремонт житла – на 3,8%.

Тарифи на комунальні послуги. Фото: Держстат
Тарифи на комунальні послуги. Фото: Держстат

Водночас частина комунальних послуг не подорожчала. Це стосується газопостачання, опалення та гарячої води. Тарифи на послуги захищені мораторієм.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що в прогнозах Національного банку йдеться про можливе скасування мораторію вже в 2025 році та поступове підвищення тарифів на комунальні послуги до ринкового рівня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше.

Також наш портал інформував, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.