Українці можуть суттєво збільшити свої пенсійні виплати, але для цього доведеться пожертвувати кількома роками свого заслуженого відпочинку. Про це розповіли у Головному управлінні ПФУ у Донецькій області.

Громадяни, які продовжать працювати після досягнення пенсійного віку, можуть розраховувати на заохочення у вигляді вищої пенсійної виплати.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Відповідно до законодавства про пенсійне забезпечення, якщо людина після досягнення 60 років виявила бажання працювати та отримувати пенсію пізніше, пенсія за віком призначається з урахуванням набутого страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії.

Як збільшується основний розмір пенсії у разі відстрочення:

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще
  • якщо українець вирішив відстрочити вихід на заслужений відпочинок на строк до 60 місяців, то за кожний повний місяць страхового стажу передбачено надбавку 0,5%;
  • якщо термін відстрочення понад 60 місяців, то за кожен повний місяць стразового стажу можна отримати підвищення на 0,75%.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Українець, який ухвалив рішення вийти на заслужений відпочинок пізніше, має проінформувати про це ПФУ ще до того, як йому виповниться 60 років. Річ у тім, що пенсію можуть призначити автоматично з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку, якщо в реєстрах є всі необхідні дані.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, безробітним українцям привід захвилюватися: пенсію можуть не призначити.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, пенсіонерам дозволили не платити за комуналку: хто отримає 100% знижку.