Ситуацію з високими тарифами на водопостачання у деяких громадах Запорізької області мають врегулювати. Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу, передає "5 редакція".

Жителі деяких громад Запорізької області нарікають на високі тарифи на централізоване водопостачання.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Іван Федоров пояснив, що величезні суми у платіжках це результат складного та тривалого процесу формування цін на водопостачання.

"Мережі якихось громад знаходяться на балансі облводоканалу. Там встановлюють єдиний тариф для безпосередньо кінцевого постачальника. В якихось громадах водоканал доводить до зрізу населеного пункту, а потім вже місцеві комунхози викупають у облводоканалу. Тож облводоканал купив у міськводоканалу, громада купила у облводоканалу і громада продала безпосередньо кінцевому постачальнику", - пояснив чиновник.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Глава ЗОВА зазначив, що завдяки перестановкам у керівництві проблему з високими тарифами в деяких населених пунктах мають вирішити. Таким чином споживачам дали надію, що суми у платіжках у майбутньому можуть зменшитись.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Також наш портал інформував, зайві куби у платіжці – "заслуга" вашого лічильника: водоканальники попередили кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.