Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що попри те, що в Україні третій рік продовжується повномасштабне російське вторгнення, держава продовжує здійснювати всі соціальні виплати населенню.

До того ж у 2025 році заплановано нову індексацію пенсій.

Про це на прес-конференції 10 вересня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Він наголосив, що всі соціальні виплати продовжуються завдяки фінансовій підтримці з боку західних партнерів України.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

"Завдяки фінансовій підтримці ми зберегли всі соціальні виплати. Усі соцвиплати, пенсії платяться. І так буде продовжуватися... Усі індексації були проведені у березні 2023-го, у березні 2024-го і будуть проведені у березні 2025 року по відношенню до пенсій" , - Заявив Шмигаль.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Індексація пенсій в Україні

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Виплати збільшилися так:

- на 300 грн – для пенсіонерів віком від 70 до 74 років;

- 456 грн – для одержувачів 75-79 років;

- 570 грн – для тих, хто досяг 80 років та старше.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

А у червні перерахували пенсії для працюючих пенсіонерів. Індексацію здійснили на основі інформації щодо сплати єдиного соціального внеску за перший квартал 2024 року.

Пенсіонери отримали підвищені виплати, що включають підвищення за квітень та травень. Основою для цього є тривалість страхового стажу та дохід, з якого розраховується пенсія:

- після призначення або попереднього перерахунку продовжували працювати та на 1 березня 2024 року мають 24 місяці страхового стажу;

- відпрацювали менше 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

Розмір підвищення кожного пенсіонера визначили індивідуально на основі тривалості страхового стажу та доходу. Підвищення може обчислюватися з того заробітку, з якого було нараховано пенсію при її призначенні, або із заробітку, який людина отримувала, працюючи після призначення пенсії.

Нагадаємо, про "золоті гори" можна не мріяти: які доплати отримають пенсіонери.

Раніше повідомлялося, що Україні не вистачає грошей на виплату "бойових": розраховували тільки на вересень.

Також, пенсії не дочекаєтеся, якщо вчасно це не зробите: дідкам поставили важливу умову.