З 1 жовтня 2024 року будуть встановлені нові тарифи на послуги із постачання теплової енергії. Цю зміну анонсувало комунальне підприємство "Калуська енергетична Компанія".

На найближчий опалювальний сезон у Калуші Івано-Франківщини встановлять нові тарифи на опалення.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

У комунальному підприємстві пояснюють, що на зміну тарифів вплинуло кілька факторів, зокрема, збільшилися на 8% витрати на електричну енергію, доводиться витрачати більше грошей на оплату праці через зростання прожиткового мінімуму.

На опалювальний сезон 2024/2025 пропонують встановити такі тарифи:

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  • для потреб населення: плюс 36% до чинного тарифу – 4 903,79 грн/Гкал;
  • для бюджетних установ: плюс 25% до чинного тарифу – 6 469,87 грн/Гкал.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

При цьому діючі тарифи на тепло становлять:

  • для населення – 3594,83 грн/Гкал (з податком на додану вартість);
  • для бюджетних установ – 5164,18 грн/Гкал (з податком на додану вартість).

Незважаючи на зміну ціни, населенню не варто перейматися платіжками за тепло. Нові тарифи, найімовірніше, будуть затверджені, але застосовувати їх для побутових споживачів поки що не будуть, оскільки в Україні запроваджено мораторій на підвищення тарифів на опалення. Він діє до кінця воєнного стану і протягом 6 місяців після.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київтеплоенерго" звернулося до споживачів щодо лічильників: ризикуєте переплатити.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, ми писали, грошова допомога на опалення: що потрібно для отримання виплати.