Українські пенсіонери можуть отримати значні штрафи при оформленні пільг. Такий ризик існує, якщо людина забуде або навмисно не вкаже всю інформацію про майновий стан.

Наприклад, на Тернопільщині літнього українця було оштрафовано на суму майже 12 тисяч гривень через незаконне оформлення пільг. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання ternopillive.

Оформлення пільг. Фото: Youtube
Оформлення пільг. Фото: Youtube

За даними суду, пенсіонер напередодні написання заяви на оформлення пільг придбав нерухомість - нежитлову будівлю вартістю понад 80 тисяч гривень. Через це він не мав права отримувати допомогу.

Обвинувачений на суді частково визнав свою провину і підтвердив, що під час заповнення декларації для отримання пільг він свідомо не вказав витрати у розмірі 80 332 гривні на купівлю нежитлової будівлі (магазину) і таким чином неправомірно отримав допомогу від держави.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

При цьому працівники органів соціального захисту населення, після отримання заяви від пенсіонера, не звірили дані у державних реєстрах щодо неточностей та надали пільги.

Зазначається, що пенсіонер повернув незаконно одержані виплати, але це не вберегло його від покарання. Суд наклав штраф на чоловіка у розмірі 11560 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплата субсидій та пільг на картку: ПФУ звернувся до отримувачів допомоги.

Також наш портал інформував, українцям масово відмовляють у субсидіях: хто може залишитися без допомоги вже у вересні.

Крім того, ми писали, газ, світло, опалення та іншу комуналку: за деяких українців заплатить держава.