Заступник голови регіону Надія Задорожна нещодавно зустрілася із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, щоб обговорити плани на зиму. Партнери з ООН збираються запустити кілька проектів у галузі, які допоможуть підготуватися до холодів тим, хто особливо потребує допомоги.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

"Всі ми розуміємо, що зима буде не простою. Особливо для тих, хто опинився у складних обставинах. Повинні подбати про них. Співробітництво налагодили з УВКБ ООН. Це вже наші добрі друзі. Чи зможемо підтримати людей Нікопольщини, мешканців комунальних гуртожитків у громадах, переселенців", – сказала Надія Задорожна.

Українські біженці. Фото: главком
Українські біженці. Фото: главком

Один із проектів, який планують реалізувати – це надання матеріалів для утеплення. Йдеться, наприклад, про спеціальну клейку стрічку для ущільнення вікон та тепловідбивних екранах, які допоможуть зберегти тепло в будинках. У місцях тимчасового проживання переселенців також будуть замінювати вікна та видавати обігрівачі. А у комунальних гуртожитках планують встановити нові склопакети.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Наразі триває процес вибору об'єктів та складання списків тих, хто отримає цю допомогу. Крім того, на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді повідомив про додатковий пакет допомоги у розмірі 100 мільйонів доларів. Ці кошти дозволять запустити ще більше проектів.

Обігрівачі: як вибрати?
Обігрівачі: як вибрати? https://www.pexels.com/ru-ru/

Партнери також збирають заявки на генератори та зарядні станції для області. Разом із Міністерством реінтеграції та Міністерством соціальної політики ООН надаватиме матеріальну допомогу мешканцям прифронтових територій – по 21 тисячі гривень на сім'ю. Ці гроші можна буде використати на покупку твердого палива для підготовки до зими.

Нагадаємо, по 15 тисяч гривень на ремонт та поховання: нова допомога для жертв обстрілів

Раніше ми писали про фінансову підтримку на 6 місяців: допоможуть пенсіонерам та багатодітним сім'ям

Крім того, Знай.ua повідомляв, квитанції за світло - "схуднуть": як вересень змінить пільги, нічні тарифи та субсидії