Українці шукають способи балансування свого бюджету, оскільки ціни на більшість товарів та послуг активно зростають. Один з ефективних методів – економія на комуналці. Експерти назвали кілька способів зменшити рахунки за воду.

Помітно зменшити нарахування за воду і водовідведення, можна досить просто, але доведеться змінити деякі побутові звички.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

По-перше, потрібно привчити себе закривати кран при чищенні зубів і не залишати кран постійно включеним при митті посуду. Також варто використовувати душ, а не набирати ванну. У такому разі буде витрачатися менше води.

Які ще кроки можна зробити:

Популярні новини зараз
Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • максимально завантажувати пральну та посудомийну машину - така техніка ефективніша при повному завантаженні;
  • під час миття овочів та фруктів варто використовувати миску – вода, яка залишиться, може піти на полив рослин;
  • поставити резервуари у дворі для збору дощової води - вона чудово підійде для поливу на заміських ділянках.

Споживання води. Фото: скрін youtube
Споживання води. Фото: скрін youtube

Крім того, варто перевірити всю сантехніку в будинку та переконатися у відсутності протікань. Експерти зазначають, що навіть невеликі перебіги призводять до суттєвої витрати води. Також на крани можна встановити спеціальні розсіювачі-аератори – вони дозволять економніше використовувати ресурс.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, космічні платіжки за світло можна трохи "приземлити": як платити менше.

Також наш портал інформував, якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.