Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів другого тижня вересня встигли оновити ціни на сезонні овочі.

Зокрема, йдеться саме про картоплю, капусту та моркву. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Варто розповісти, що подешевшали такі овочі як картопля, капуста та морква. Виняток становив лише молода картопля, яка стала дорожчою майже на 2 гривні – 24,17 грн/кг. Давайте детальніше розглянемо цінники.

Вартість картоплі

Зокрема, картопля в середньому подешевшала з 22,49 грн/кг до 18,20 грн/кг. Дивіться у статистиці нижче, у яких супермаркетах її можна придбати дешевше.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Цінник на білокачанну капусту опустився з 33,01 грн/кг до 28,04 грн/кг. Найдешевше вона продається в Ашан – 21,50 грн/кг, а дорожче у МегаМаркет – 39,90 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість моркви

У свою чергу, морква знизилася в ціні з 19,76 грн/кг до 13,17 грн/кг. А тепер за цінами в супермаркетах, цілий кілограм моркви продається у Metro по 12,30 грн., в Auchan – 12,30 грн., у Megamarket – 14,90 грн. Не важко підрахувати, що середня ціна зупинилася на рівні – 13,17 грн.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Нагадаємо, 462 грн за смачну "добавку": супермаркети різко змінили ціни на ковбасу, хліб та твердий сир.

Раніше повідомлялося, в гаманцях вітер гулятиме: як змінилися ціни на рис, макарони та олію.

Також, продукти будуть продавати за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців.