Одеські інтернет-провайдери занепокоєні можливим переходом на загальну систему оподаткування, що може призвести до зростання тарифів на інтернет та проблем з доступом до мережі.
Під час круглого столу в Одесі, ініційованого головою Одеської обласної військової адміністрації Олегом Кіпером, провайдери, переважно фізичні особи-підприємці, висловили занепокоєння щодо вимоги переходу на нову систему оподаткування з 1 жовтня.

Вайфай, https://www.pcmag.com/author-bio/ronald-v.-pacchiano
Вайфай, https://www.pcmag.com/author-bio/ronald-v.-pacchiano

Провайдери вважають, що цей крок може бути спробою монополізації ринку на користь великих компаній. Виконавчий директор групи компаній "Мій провайдер" Людмила Кокоровець попередила, що це може призвести до закриття багатьох малих провайдерів у селах та селищах, залишивши їхніх клієнтів без інтернету або значно підвищивши ціни на послуги.

Наприклад, у віддалених районах тарифи можуть зрости до 1300 гривень на місяць. Роман Перун, представник компанії IT-KARKAS, зазначив, що відсутність конкуренції серед провайдерів призведе до погіршення якості послуг та підвищення цін.

Мобільний інтернет / фото: Freepik
Мобільний інтернет / фото: Freepik

Голова Одеської ОВА запропонував провайдерам створити робочу групу для систематизації пропозицій та підготовки плану дій. Олег Кіпер підкреслив, що це питання має вирішуватися на загальноукраїнському рівні через звернення до Державної фіскальної служби.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Плату за світло нараховуватимуть по-новому Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Нагадаємо, "Київстар" готує оновлення тарифів з 1 вересня: зв'язок стане ще дорожчим

Раніше ми писали про те, що інтернету може не бути: українські провайдери пішли на крайні заходи

Крім того, Знай.ua повідомляв, Vodafone оновлює тарифи з 1 вересня