З 1 жовтня для деяких українців можуть запровадити нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Вартість послуг збільшиться більш ніж удвічі.

Тарифні зміни можуть відбутися на Київщині, у місті Ірпінь. Про це інформує ITV.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" пропонує підняти тариф на холодну воду та каналізацію одразу більш ніж удвічі - з 32,1 до 67,6 гривні за кубометр.

Зазначається, що тарифи водоканалу стали збитковими, адже не змінювалися з 2022 року, а за цей час сильно подорожчала електроенергія, паливо, зріс рівень заробітної плати, а також збільшилися інші витрати.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube

"Вартість електроенергії в цьому тарифі 19,31 грн! Гола вартість транспортування стоків 8,15 грн! Вартість палива 2,06 грн. Зарплата працівників з нарахуваннями на фонд ЗП 28,63 грн! Закладено в тариф можливість закупівлі води в Києві на випадок пікових і сезонних навантажень 0,16 грн. Витрати на ремонт мереж 1,70 грн", - розповів про новий тариф голова ГС "ОСББ Ірпінь" Руслан Шевчук.

Підняти плату за воду планують уже з 1 жовтня 2024 року. Після запровадження нового тарифу водоканал обіцяє презентувати стратегію розвитку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах.

Також наш портал інформував, перевірка лічильників тепла та води: "Київтеплоенерго" звернулося до споживачів із нагадуванням.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.