Ситуація на ринку оренди у Києві наступна.

За останній час ціни на житло в Києві зросли приблизно на 4 000 грн, або близько 19%, з 20 74 000 грн до 24 700 грн в середньому. Розглянемо вартість житла в різних районах столиці. Найдешевшим є Деснянський район, де середня вартість оренди становить 12 500 грн., Святошинський - 14 000 грн., Оболонський - 17 000 грн., Дарницький - 19 000 грн., Дніпровський - 20, 5 000 грн.

Найвищі орендні ставки також у престижному Печерському районі, де оренда квартир становить близько 36 300 грн. У розрізі типів квартир найбільшим попитом користуються однокімнатні квартири, які орендуються в середньому за 152 000 грн (12% від оголошеної ціни); двокімнатні - за 252 000 грн (8,4% від оголошеної ціни) і трикімнатні - за 406 000 грн (10% від оголошеної ціни).

Люди оглядають квартиру. Фото: freepik
Люди оглядають квартиру. Фото: freepik

Варто зазначити, що за останній рік, відколи почалася повномасштабне вторгнення, оренда житла в Києві зросла на 30%, а ціни на квартири - на 50%. Експерт з нерухомості Юрій Піта прогнозує збільшення попиту на житло восени. Він обіцяє, що оренда зараз дуже популярна, і ціни продовжують зростати. Поки що невідомо, чи збережеться ця тенденція восени, чи ціни знову зростуть.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Затишно облаштована квартира
Затишно облаштована квартира

Стан ринку житла залежить від багатьох факторів. Це і події на лінії фронту, і економічні можливості населення, і стабільність ринку праці, і міжнародна підтримка, і державна допомога. Ці фактори безпосередньо впливають на те, чи можуть люди орендувати або купити квартиру. Крім того, на ціну квартири впливає не лише її віддаленість від центру, а й стан будинку та рік побудови. Наприклад, однокімнатна квартира на вторинному ринку в передмісті Києва може коштувати дорожче, ніж аналогічний будинок на Троєщині.

Нагадуємо, комунальна квартира Артема Петренка, прокурор живе на "Широку ногу".

Боргової ями по комуналці можна уникнути, юрист дає кілька порад українцям- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, чужі борги за комуналку можуть стати вашими, як не втрапити у халепу.