Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з особливою увагою стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що облік газу для частини українців проводитимуть по-новому. На цей раз ви дізнаєтеся, кого саме це торкнеться найближчим часом.

Так, в Україні запроваджують нову систему "розумного" обліку газу. Першими оцінити нововведення мають змогу мешканці Вінницької області.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби мобільного оператора Vodafone.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Розумний облік газу (Smart gas metering) спростить та підвищить ефективність взаємодії між державою, операторами газорозподільних мереж, постачальниками газу та споживачами.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки
Показати ще

Над проектом працюють компанії Vodafone, «БТК-Центр Комплект», ТОВ «Компанія Ліана» та оператор ГРС у Вінницькій області ТОВ «Газпостачсервіс».

Жителям Вінницької області встановлять лічильники газу Pietro Fiorentini. Такі прилади автоматично передаватиму дані про споживання блакитного палива до центральної системи обліку.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Таким чином, це значно спростить процес моніторингу та виставлення рахунків, мінімізує ризик помилок, зменшить витрати на обслуговування газових лічильників та підвищить енергоефективність.

Також завдяки "розумному обліку" можна буде легко прогнозувати споживання газу, а отже, планувати фінанси та необхідні ресурси.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Крім того, технологія NB-IoT працює на частоті 1800 МГц та забезпечує високу якість покриття. Вона дозволяє дистанційно проводити моніторинг споживання заміськими чи орендними домоволодіннями та діагностику у разі виникнення проблем різного характеру. Зв'язок надійний навіть у важкодоступних місцях, наприклад, у підвалах чи підземних паркінгах.

Нагадаємо, "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача.

Раніше повідомлялося, українці отримують завищені рахунки за газ: у яких випадках приписують зайві куби.

Також, передача свідчень за газ: що змінилося та що мають знати українці.