Деяким українцям можуть змінити метод нарахування плати за гарячу воду. Через це суми у платіжках можуть стати вищими, попереджають фахівці "Облтеплокомуненерго".

Квартирні лічильники гарячої води та тепла із простроченим свідоцтвом необхідно терміново повірити. В іншому випадку плата за гарячу воду розраховуватиметься менш вигідним для гаманця споживача методом.

Лічильники води / фото: скріншот Youtube
Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Без перевірки лічильник буде вважатися недійсним, а місячні платіжки формуватимуться за нормами споживання. Таким чином сума до оплати може бути значно вищою, ніж була б за лічильником.

"Відповідно до закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", власники приладів обліку гарячої води та теплової енергії зобов'язані проводити їх періодичну перевірку раз на 4 роки. Послуга здійснюється за рахунок споживача", - нагадали українцям.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Зазвичай постачальник послуг самостійно моніторить міжповірочний період квартирних лічильників та інформує споживачів про необхідність провести перевірку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зайві куби у платіжці – "заслуга" вашого лічильника: водоканальники попередили кожного.

Також наш портал інформував, кіловати можуть нараховуватися по-іншому: українців попередили з приводу електролічильників.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.