За стару українську монету номіналом дві копійки колекціонери можуть заплатити суму еквівалентну місячній зарплаті або навіть двом. Як виглядає копійка і чим особлива, розповіли фахівці порталу "Монети-ягідки".

Українці можуть заробити десятки тисяч гривень на продажі рідкісних монет. Але важливо врахувати, що по-справжньому цінні екземпляри відшукати дуже складно.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, серед колекціонерів дуже цінується монета номіналом 2 копійки 1992 випуску різновиду 1ГА. Це пробна монета, яка через помилку в ескізах отримала вузький вінок, а також має гладкий гурт.

Мінімально таку монету можуть оцінити у 17 тисяч гривень, а максимальна ціна може сягати 30 тисяч гривень і навіть більше.

Популярні новини зараз
Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Зима буде без світла: тривожний прогноз Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Ціна на 2 копійки 1992 р. стабільно висока і може сягати 30 000 гривень. Якщо монета з немагнітної сталі, то її вартість вища", - зазначають експерти.

Рідкісна монета. Фото: monety-yagidky
Рідкісна монета. Фото: monety-yagidky

Фахівці попереджають, що 2 копійки 1992 року нерідко підробляють шахраї та продають за дуже приємною ціною як "рідкісну" монету. Встановити оригінал або підробка недосвідчена людина не зможе, тому краще проконсультуватися з нумізматами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купюри у вашому гаманці можуть бути в 100 разів дорожчі від номіналу: що цікавить колекціонерів.

Також наш портал інформував, як зрозуміти, скільки коштують ваші старі радянські книги: за які колекціонери віддадуть тисячі доларів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що колекціонери показали монети, які коштують великих грошей: можуть знайтися в будь-якій скарбничці.