В Україні посилюють боротьбу із порушниками, які спалюють суху рослинність. Мобільні групи виїжджатимуть на патрулювання, щоб вчасно виявляти порушення та карати людей штрафами.

Про нововведення поки що оголосили лише у Вінниці, де вже створили вісім мобільних груп із протидії спалюванню сухої рослинності. Відповідна інформація з'явилась на сайті Вінницької міської ради.

Штраф за спалювання трави. Фото: скрін youtube
Штраф за спалювання трави. Фото: скрін youtube

Восени українці розпочинають прибирання городів та прибудинкової території. Багато хто при цьому спалює залишки рослинного походження, не побоюючись штрафів за це порушення. Щоб протидіяти порушникам, на вулиці виходитимуть мобільні групи для патрулювання місцевості.

Особливу увагу буде приділено саме приватному сектору, адже люди часто замість вивезти суху рослинність спалюють її.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75% Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку
Показати ще

"Особлива увага буде сконцентрована на приватному секторі, де мешканці прибирають городину та спалюють рештки рослинного походження", - попередили українців.

штрафи за спалювання трави
штрафи за спалювання трави

Порушників штрафуватимуть на суму від 340 до 1360 гривень.

При цьому наголошується, що якщо інспектори зафіксують лише сліди, що свідчать про спалювання рослинності, то власника домогосподарства все одно можуть притягнути до відповідальності.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ігнорувати більше не можна: які штрафи чекають на українців.

Також наш портал інформував, автомобілістам готують подвійний удар по гаманцю: нові податки з'їдять останні гроші.

Крім того, ми писали, оштрафують на тисячі та виженуть із країни: українців у Польщі суворо каратимуть.