Внутрішньо переміщені українці, крім виплат від держави на проживання, можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу. Про це повідомляє портал "Відбудова. Запоріжжя".

Уряд завершує роботу над постановою, яка передбачає нові виплати особам зі статусом ВПО - компенсації за оренду житла.

ВПО отримують виплати. Фото: youtube
ВПО отримують виплати. Фото: youtube

Ці виплати розраховуватимуть за принципом субсидії, а отримати їх зможуть внутрішньо переміщені українці, які мешкають у прифронтових регіонах.

"Сума виплат буде розраховуватись так само, як і субсидія. Тобто, якщо вартість оренди перевищує 30% доходу родини, то ми покриємо цю різницю", - розповіли в Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У профільному відомстві також заявили, що коли додаткові виплати переселенцям затвердять на державному рівні, буде виділено бюджет і ВПО зможуть звертатися за допомогою.

Відомо, що розмір допомоги не буде фіксованим як виплати на проживання. Сума субсидії на оренду житла розраховуватиметься індивідуально залежно від кількості людей у ​​сім'ї, площі житла, вартості його оренди, а також рівня доходу домогосподарства.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимуть по 2500 гривень: українців запрошують зареєструватися на нові виплати – термін обмежений.

Також наш портал інформував, нова фінансова допомога для українок з дітьми та низьким доходом: умови отримання виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, десятки тисяч гривень, крім зарплати: мобілізовані українці отримають одноразову допомогу, але суми будуть різні.