Для всіх наших шановних читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що через газові лічильники українцям можуть загрожувати величезні штрафи, які ще сильніше можуть вдарити по сімейному бюджету.

Відомо, що раз на півроку спеціалісти операторів газорозподільних компаній можуть прийти з перевіркою додому. Перевірка справності роботи лічильника – їх прямий обов'язок.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету одного з українських телеканалів.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Контролер газової компанії приходить до будинку споживача. Зазвичай, про таку перевірку попереджають заздалегідь, адже власник квартири чи будинку має забезпечити безперешкодний доступ до обладнання.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Інакше можна залишитись без газу. Під час перевірки контролер знімає контрольні показники та оглядає прилад на наявність слідів сторонньої дії – цілісність пломби.

Якщо такі сліди є, споживачеві можуть виписати штраф у розмірі кількох сотень гривень.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

А ось у компанії "ГазМережі" нагадали, що потрібно перевіряти службове посвідчення контролера - воно має бути з фотографією, вказівкою посади, мокрою печаткою та підписом безпосереднього керівника.

Нагадаємо, платити за комуналку у кілька разів менше: українці дізналися, як сильно заощадити на електроенергії.

Раніше повідомлялося, борги тепер не страшні: які категорії українців не залишаться без світла.

Також, передача свідчень за газ: що змінилося та що мають знати українці.