Житлова субсидія на опалювальний сезон буде призначена автоматично для більшості громадян. Проте деяким особам доведеться звернутись особисто. Про це попереджає Головне управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області.

У жовтні субсидії буде перепризначено на опалювальний сезон. Для більшості одержувачів допомоги це пройде непомітно, адже ПФУ проведе процедуру автоматично.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"На опалювальний період, який розпочнеться у жовтні, Пенсійний фонд проведе автоматичне перепризначення житлових субсидій. Але це буде стосуватися лише тих домогосподарств, які вже є отримувачами субсидій, та тих, кому на літній період було призначено "нульову" субсидію", - йдеться у повідомленні.

Проте деяким українцям доведеться особисто звернутися до органів ПФУ, щоб отримати житлову субсидію на опалювальний сезон 2024/2025.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Число 666: чи це правда символ диявола і як пов'язано з ангельським значенням Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Люди в ПФУ. Фото: pfu.gov.ua
Люди в ПФУ. Фото: pfu.gov.ua

У яких випадках потрібно йти до ПФУ:

  • якщо документи призначення субсидії подаються вперше;
  • якщо у призначенні житлової субсидії на неопалюваний період було відмовлено (через борг, відсутність доходів тощо);
  • якщо відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, найскладнішу зиму і без субсидій: хто з українців залишиться без допомоги.

Також наш портал інформував, газ, світло, опалення та інша комуналка: за деяких українців заплатить держава.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.