З 30 серпня "Укрпошта" перестала приймати відправлення з переказом післяплати готівкою від фізичних осіб-підприємців (ФОП). Це рішення було ухвалене Національним банком України (НБУ) та пов'язане з новими правилами.

Що змінилося? Тепер ФОП не зможуть отримувати готівку через перекази післяплати. Натомість, такі перекази можна буде отримати лише на картку чи розрахунковий рахунок підприємця. Це означає, що, якщо ви відправляли гроші з післяплатою, ФОП зможе отримати їх тільки в безготівковій формі.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Прес-служба "Укрпошти" повідомила, що всі відправлення, зроблені до 30 серпня, будуть опрацьовані за старими правилами. Тобто, якщо ви зробили відправку до цієї дати, вона буде завершена як належить.

За новими правилами НБУ, ФОП тепер повинні спочатку отримувати гроші на свої рахунки, а лише потім мати можливість перевести в готівку ці кошти. Це означає, що підприємствам заборонено перевести в готівку гроші безпосередньо з розрахунків з громадянами без відкриття рахунку.

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Для звичайних громадян ніяких змін не відбулося: ви так само можете розраховуватися готівкою або безготівково, залежно від зручності.

Нагадаємо, Нова Пошта спростила відправку посилок з Польщі: несподівано за дешевою ціною

Раніше ми писали, клієнти ПриватБанку не можуть зняти валюту з рахунків: у чому проблема

Крім того, Знай.ua повідомляв, звичайні 25 копійок можуть коштувати до 7000 грн: як знайти серед старих монет справжній раритет