Українці, котрі тимчасово не мають офіційної роботи, можуть не вийти на пенсію при досягненні 60 років. До 2028 року зміняться вимоги й багато людей зіткнуться із труднощами. Про це свідчить інформація на сайті ПФУ.

Тимчасово безробітні громадяни не накопичують "дорогоцінного" страхового стажу, а без нього неможливо вийти на пенсію за віком. Особливо сильно слід захвилюватися тим, хто досягне пенсійного віку у 2028 році та пізніше.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Так, у ПФУ нагадали, що до 2028 року для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати щонайменше 35 років страхового стажу.

"Тривалість страхового стажу, що дає право на вихід на пенсію в 60 років, з кожним роком зростатиме. Цей процес триватиме до 2028 року. Так, щоб вийти на пенсію в 60 років в 2028 році потрібно буде мати не менше, ніж 35 років стажу", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Таким чином, українці, які не працевлаштовані зараз, можуть недобрати потрібну кількість стажу. У такому разі пенсію у 60 років не призначать і людині доведеться працювати до 63 чи 65 років, або купувати додатковий стаж, який коштує зовсім не дешево.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: ПФУ попередив літніх українців про карти.