В Україні деякі категорії громадян мають право платити лише 50% вартості газу, води та інших житлово-комунальних послуг. Про це говориться у матеріалах Пенсійного фонду.

Пільга у розмірі 50%, зокрема, надається жертвам нацистських переслідувань. Вона поширюється на житлово-комунальні послуги, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Головна умова отримання знижки - розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї для однієї людини ні перевищувати величини доходу, що дає декларація про податкову соціальну пільгу. 2024 року це 4240 гривень.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Число 666: чи це правда символ диявола і як пов'язано з ангельським значенням Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів
Показати ще

Хто ще має право на 50-відсоткову знижку:

  • багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім'ї;
  • батьки та члени сім'ї особи рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов'язків
  • дружина або чоловік померлих громадян з-поміж учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Пільга надається після подання до органів ПФУ відповідної заяви та документів - в електронній чи паперовій формі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вже 18 тисяч гривень? У Пенсійному фонді затвердили новий показник для розрахунку виплат пенсіонерам.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.