Підвищення акцизів на пальне позначиться на гаманцях усіх українців, а не лише водіїв. Про це заявив аудитор Михайло Крапивко у коментарі для "Суспільного".

За словами експерта, подорожчання палива може негативно вплинути на економічну ситуацію в країні та спровокувати зростання інфляції, а також зниження купівельної спроможності українців, яка й так сильно зменшилася за роки повномасштабної війни.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Як тільки ми починаємо підіймати акциз до середнього європейського рівня, відбувається девальвація національної валюти. В цей момент ми знову починаємо відставати від європейських цін в євро-еквіваленті, і тоді знову з’являється необхідність підвищувати акциз", - зазначив Михайло Крапивко.

Він вважає, що зростання цін на пальне торкнеться всіх галузей економіки, оскільки витрати на транспорт є у будь-якому виробництві. Першими у черзі на подорожчання – товари щоденного споживання, у тому числі продукти.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Французький мільярдер купив Lifecell: що зміниться для українських абонентів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

В той самий час директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн вважає, що внаслідок підвищення акцизів бензини та дизельне пальне в ціні не зміняться. Проте подорожчає автогаз – у середньому до 33 гривень за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економити на їжі будемо старанніше: в Україні прогнозують новий стрибок цін на продукти.

Також наш портал інформував, невеликий стратегічний запас не завадить: гречана крупа може подорожчати вдвічі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що буде з цінами на бензин, дизель та автогаз: експерти поділилися прогнозами.