У зимовий період бувають випадки, коли за вікном відносно тепла погода, а теплоносій у будинку занадто гарячий, і платіжки виходять удвічі дорожчими. Що робити у таких ситуаціях, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram.

Експерт зазначив, що українцям доводиться часто переплачувати за опалення через те, що температура теплоносія надто висока, а на вулиці навіть немає морозу.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Проблема поширена, але фактично споживачам нема куди звертатися, щоб її вирішити.

"Багатоквартирний будинок це є спільна сумісна власність власників квартир, і всі втрати в будинку це є ваші проблеми. Якщо у вас загарячі батареї, то знову ви не можете скаржитись на них ТКЕ, або ще кудись, бо вони не відповідають за температуру теплоносія і його регулювання в багатоквартирному будинку", - пояснив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Фахівець наголошує, що боротися з занадто гарячими батареями й відповідно величезними рахунками можна лише самостійно. Наприклад, вручну за рахунок заслінки можна зменшити або збільшити подачу тепла в будинок. Також можна встановити ІТП з погодним регулюванням, яке автоматично регулюватиме подачу тепла до будинку відповідно до температури на вулиці.

Опалення. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Опалення. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.

Також наш портал інформував, скільки грошей забере опалювальний сезон: що буде з тарифами на газ, тепло та гарячу воду.

Крім того, ми писали, тарифи на тепло можуть знизити: хто платитиме менше, ніж минулої зими.