Українцям посилять покарання за систематичну несплату житлово-комунальних послуг. Які нові обмеження запровадять для боржників за комуналку, йдеться у законопроєкті №9363.

За час повномасштабної війни в Україні збільшилася кількість боржників за комунальні послуги, оскільки багато громадян втратили дохід і змушені обирати між елементарними потребами та комунальними платіжками. До того ж за цей період подорожчали деякі послуги, наприклад, електроенергія, квартплата, а в деяких населених пунктах і водопостачання.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Так, Верховна Рада найближчим часом має розглянути законопроєкт №9363, який передбачає запровадження обмежень на реєстрацію транспортних засобів для деяких українців. Зокрема ці обмеження можуть застосовуватися до осіб, які мають непогашені борги за комунальні послуги.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Автори документів вважають, що такий механізм допоможе стимулювати людей позбавлятися накопичених боргів. Законопроєкт поки що не затверджений парламентом, але Міністерство фінансів рекомендувало прийняти його за основу.

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

Якщо нардепи підтримають обмеження, то при зверненні до сервісних центрів МВС для реєстрації авто людей перевірятимуть через Єдиний реєстр боржників. Якщо виявиться, що людина має борги, то в реєстрації транспортного засобу буде відмовлено.

Раніше портал Знай повідомляв, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах.

Також наш портал інформував, якщо у вас є бойлер – ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте.

Крім того, ми писали, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період – дадуть гроші та паливо.