В Україні розпочинається реєстрація на нову багатоцільову грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Подати заявку на отримання виплат можна буде з 9 по 18 вересня.

Програма спрямована на підтримку вразливих категорій населення, включаючи людей, які проживають у зонах бойових дій, постраждали від війни, а також внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через конфлікт.

Жінка, яка кладе гроші в гаманець
Жінка, яка кладе гроші в гаманець

Важливо, щоб домогосподарства, які подають заявки, фізично перебували на території України. Розмір грошової допомоги становить 3,6 тисяч гривень на одну особу в місяць, і виплати будуть здійснюватися протягом трьох місяців. Загальна сума допомоги на одну людину складе 10,8 тисяч гривень.

Для подання заявки необхідно буде вказати особисті дані, зокрема ідентифікаційний код, а також увімкнути GPS на своєму пристрої, щоб підтвердити місце перебування.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Виплати ВПО, фото: Facebook
Виплати ВПО, фото: Facebook

Процес виплат передбачає передачу банківських даних громадян, які будуть отримувати допомогу, фінансовим установам, таким як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram, для проведення грошових переказів.

Реєстрація на отримання допомоги доступна за вказаним NRC посиланням, і триватиме вона протягом 10 днів до 18 вересня включно. Проте, варто пам'ятати, що подача заявки не гарантує автоматичне отримання грошової допомоги.

Гроші / фото: tr.tax.gov.ua
Гроші / фото: tr.tax.gov.ua

NRC ретельно перевіряє заявки, щоб підтримати найбільш вразливі категорії населення. Навіть якщо ви раніше отримували допомогу від NRC чи іншої організації, ваша заявка може бути відхилена залежно від вашої поточної ситуації.

Таким чином, громадяни мають можливість отримати фінансову підтримку, однак необхідно дотримуватись встановлених умов та враховувати, що кількість місць обмежена і рішення про надання допомоги прийматиметься на підставі перевірки відповідності критеріям програми.

Нагадаємо, від 2,5 до 3-х тисяч гривень отримають батьки маленьких українців

Раніше ми писали про те, що як отримати допомогу при народженні дитини: інструкція для батьків

Крім того, Знай.ua повідомляв, щомісяця по 1000 гривень: українцям призначать допомогу