Деякі українці можуть розраховувати на значні знижки у рахунках за електричну енергію. Кому знизять тариф починаючи з вересня, йдеться у матеріалі видання OBOZ.UA.

Побутові споживачі, які встановили двозонний лічильник минулого місяця, вже з вересня зможуть платити за світло двоє менше – 2,16 гривні за кВт/год. В той самий час повний тариф на електрику становить 4,32 гривні за кВт/год.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Двозонний лічильник дає можливість споживати електроенергію за двома тарифами:

  • "нічний" з 23:00 до 7:00 - 2,16 гривні за кВт/год (50% знижки);
  • "денний" з 7:00 до 23:00 – повна ціна, 4,32 гривні за кВт/год.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Перепрограмування лічильника на двотарифний облік здійснюється безкоштовно. Однак споживачеві, можливо, доведеться витратитися на купівлю двозонного лічильника. Така покупка буде дуже корисною, якщо переносити споживання на нічний час.

Наприклад, якщо домогосподарство щомісяця витрачає 250 кВт/год, а після встановлення двозонного лічильника перенесе половину споживання на період з 23:00 до 7:00, то щомісячна економія становитиме близько 460 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що кіловати можуть нараховуватися по-іншому: українців попередили з приводу електролічильників.

Також наш портал інформував, що українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пральна машинка більше не з'їсть усі гроші: як заощадити на пранні з новими тарифами на світ.