Українцям у деяких випадках можуть нараховуватись завищені обсяги споживання природного газу. Чому так відбувається і чи можна уникнути переплат, пояснили фахівці проєкту "ГазПравда".

Трапляються інциденти, коли споживачі одержують рахунки за газ і зауважують, що кількість нарахованих кубометрів перевищує фактичні обсяги споживання.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Як зазначають експерти, громадяни можуть переплачувати за газ під час ігнорування передачі показників. Ця інформація є основою нарахування плати за блакитне паливо.

"Якщо ігноруватимете передачу показників, отримаєте в платіжках усереднені дані. Які можуть виявитися вищими за реально спожитий обсяг", - попереджають фахівці.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще

Якщо споживач не передає дані, то платіжку за газ розрахують на підставі так званого планового місячного обсягу споживання середнього споживання за попередні 3 роки.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Найчастіше передачу показників лічильника ігнорують українці, які тимчасово не мешкають удома. У такому разі також може накопичитись борг, якого за фактом не існує. Щоб уникнути проблем, необхідно щомісяця передавати незмінні показники, щоб постачальник розумів, що за адресою немає споживання.

Також особа, яка не планує проживати вдома, певний час може проінформувати про це свого оператора ГРМ. Це дозволить уникнути незрозумілих нарахувань.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишитеся без газу і з величезним штрафом: "Газмережі" застерегли кожного.

Також наш портал інформував, якщо не хочете зимувати у холодній квартирі: "Газмережі" попередили, що має зробити кожен.

Крім того, ми писали, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.