Аграріїї, а саме фермери України можуть отримати значну допомогу від держави.

Аграрії Чернівецької області отримали дотації на понад 28 мільйонів грн, з них 104 фермери отримали дотації на вирощування овець і кіз, 431 – на утримання корів. Кошти будуть спрямовані на фінансування електроенергії, ветеринарних послуг, медикаментів та кормів для тварин.

Корова, скріншот: YouTube
Корова, скріншот: YouTube

Проміжне фінансування очікується наприкінці вересня. Найбільше заяв надійшло з Вишницького та Чернівецького районів. Лише 10 заявок не були схвалені. Про причини відмови аграрії можуть дізнатися в електронному кабінеті Державного аграрного реєстратора.

Фермерам виділяють по 2000 грн за козу чи вівцю, та 7000 грн за корову. Максимальний розмір субсидії – 930 000 грн, мінімальний – 10 000 грн. Щоб отримати субсидію, фермери повинні мати від 5 до 500 кіз або овець і від 3 до 100 зареєстрованих голів великої рогатої худоби.

Популярні новини зараз
Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Корова. Фото: скриншот Youtube-відео
Корова. Фото: скриншот Youtube-відео

Для отримання дотації тваринники повинні бути зареєстровані в державному аграрному реєстрі.
У Чернівецькій області Майже на 3% зросло поголів’я кіз та овець у порівнянні з відповідним періодом минулого року. При цьому в районі налічується 70 000 великої рогатої худоби, з них 41 000 саме корови.

Коза. Фото: скриншот Youtube
Коза. Фото: скриншот Youtube

Отже, грошова допомога від держави, може значно полегшити життя аграріїв.

Нагадаємо, річку Десна почали очищювати, яке надійшло з річки Сейм.

Ціна за сотню гектар землі в Україні стала не під'ємною для деяких українців- детальніше у Знай.ua.

Раніше ми писали, чому ваші собаки люблять наїдаться фекаліями?